Een onvergetelijke vakantie in Afrika

Tanzania is een schitterend land. Het land ligt in Oost-Afrika en heeft meer dan 50 miljoen inwoners. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke safari.

De naam zegt het al

Safari betekend in het Swahili ‘reis’. Een safari is dan ook niet een uitje waar je een dag over doet, maar het is een hele reis. En het is een reis die de moeite waard is. Je kunt zo’n safari in je eentje doen of in groepsverband. Als je alleen op vakantie gaat kun je natuurlijk ook met anderen in een groep op safari gaan. Je wordt in ieder geval altijd begeleid door een ervaren gids, die regelmatig zulke safari’s doet.

De beste plekken van Tanzania

Tanzania is over het algemeen een schitterend land, maar heeft een aantal troeven op zak die perfect zijn voor een safari. Zo is er de Ngorongoro krater, een ingestorte vulkaankegel. Dit wordt ook wel een caldera genoemd. Met een doorsnee van 17-21 kilometer is dit ook een van de dichtsbevolkte wildgebieden ter wereld. In de krater leven namelijk naar schatting 25.000 zoogdieren. Een andere plek die je wellicht al kent is de Serengeti. Dit is een streek van savannes en boslandschappen, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia. Het meeste ligt echter in Tanzania, en is dus een goede plek voor jouw safari. Elk jaar rond oktober verplaatsen ongeveer anderhalf miljoen planteneters zich vanuit het noorden naar het zuiden. Wanneer jij je ook naar het zuiden van Tanzania verplaatst, is het Wildreservaat Selous de perfecte plek om langs te gaan. Dit is een van de grootste wildreservaten ter wereld met een gebied van 51.200 kmĀ². Het is gevuld met typische savannedieren zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen en zelfs de bedreigde neushoorn en Afrikaanse wilde hond. Een niet te missen plek voor de onvergeetlijke Afrika herinneringen!